SSL-suojaus

Webbitaiturit
8.4.2020

Tietoturva

SSL-suojatuilla sivuilla liikenne on suojattu molempiin suuntiin palvelimen ja käyttäjän päätelaitteen välillä. SSL-suojaus näkyy selaimen osoiterivillä https://– alkuisena osoitteena. Avoimessa langattomassa verkossa voi kolmas osapuoli seurata sivuston selaamista (lomakkeiden täyttämistä ym.) selkotekstinä, ellei liikennettä ole suojattu. Avoimia verkkoja käytettäessä kannattaa aina varmistaa, että käyttää vain https-sivustoja.

Sivustot, joilla ei ole SSL-varmennetta, luokitellaan tietoturvariskiksi. Selaimet varoittavat käyttäjää siirryttäessä sivustolle, jossa ei ole asennettu SSL-varmennetta.

Turvattomat sivustot ovat ongelma liiketoiminnan kannalta, koska vierailijat eivät uskalla varoituksesta johtuen siirtyä sivustolle ollenkaan.

Hakukonenäkyvyys

SSL-suojaus vaikuttaa yhä enemmän myös hakukonenäkyvyyteen. Google on ilmoittanut, että SSL-suojaus on yksi tekijöistä, jotka vaikuttavat sivustojen sijoittumiseen Google-hauissa. Google siis alentaa hakukoneessa suojaamattomien sivujen rankingia ja saattaa estää tulevaisuudessa kokonaan suojaamattoman sivuston näkymisen hakukoneen listauksessa.

Ylläpito

Ylläpito

Miksi sivuja pitää ylläpitää? Eikö sivut päivity automaattisesti? Mistä tiedän, että kaikki on ...
SSL-suojaus

SSL-suojaus

Tietoturva SSL-suojatuilla sivuilla liikenne on suojattu molempiin suuntiin palvelimen ja käyttäjän päätelaitteen ...

Pin It on Pinterest