Tietoturva

SSL-suojatuilla sivuilla liikenne on suojattu molempiin suuntiin palvelimen ja käyttäjän päätelaitteen välillä. SSL-suojaus näkyy selaimen osoiterivillä https://– alkuisena osoitteena. Avoimessa langattomassa verkossa voi kolmas osapuoli seurata sivuston selaamista (lomakkeiden täyttämistä ym.) selkotekstinä, ellei liikennettä ole suojattu. Avoimia verkkoja käytettäessä kannattaa aina varmistaa, että käyttää vain https-sivustoja.

2017 tammikuusta alkaen selaimet ovat varoittaneet turvattomista sivustoista (suojaamattomasta verkkoyhteydestä) selaimen osoiterivillä. Aluksi varoitukset koskivat verkkosivuja, joilla kerätään salasanoja, luottokorttitietoja tai jos sivustolla oli mitä tahansa täytettäviä lomakkeita. Heinäkuussa 2018 alkaen, kaikki Chrome-selainta käyttävät tulevat saamaan varoituksen suojaamattomasta nettisivusta, vaikka sivustolla ei kerättäisi mitään tietoja. Sivustot, joilla ei ole SSL-varmennetta, tullaan luokittelemaan tietoturvariskiksi.

Muut selaimet seuraavat todennäköisesti perässä ja turvattomista sivustoista alkaa tulemaan todellinen ongelma liiketoiminnan kannalta (vierailijat eivät uskalla varoituksesta johtuen siirtyä sivustolle ollenkaan).

Hakukonenäkyvyys

SSL-suojaus vaikuttaa yhä enemmän myös hakukonenäkyvyyteen. Google on ilmoittanut, että SSL-suojaus on yksi tekijöistä, jotka vaikuttavat sivustojen sijoittumiseen Google-hauissa. Google siis alentaa hakukoneessa suojaamattomien sivujen rankingia ja saattaa estää tulevaisuudessa kokonaan suojaamattoman sivuston näkymisen hakukoneen listauksessa.

Pin It on Pinterest